Μελέτη Μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου

 •  Το Αρειμάνιο Φροντιστήριο συνεχίζοντας να τοποθετεί τον μαθητή στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας οργάνωσε ένα πρόγραμμα καθημερινής προετοιμασίας για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.

    Οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα υπό την καθοδήγηση πεπειραμένων δασκάλων και καθηγητών να βελτιώσουν τις σχολικές επιδόσεις τους μέσω της διερευνητικής μάθησης ( inquirybased learning), ώστε να εμπλακούν προσωπικά στη γνωστική διαδικασία και να μάθουν πώς να μαθαίνουν.

  Η μελέτη δίνει τη δυνατότητα:

  • Να οργανώνει το διάβασμά του, βάσει ατομικού χρονοδιαγράμματος και πλάνου.
  • Να αναπτύσσει εξατομικευμένες στρατηγικές μελέτης.
  • Να εμπεδώνει γνώσεις και να τελειοποιεί δεξιότητες που ήδη έχει κατακτήσει στο σχολείο. 
  • Να καλύπτει τυχόν απορίες ή κενά μέσα από επαναλήψεις και φύλλα εργασίας.
  • Να κατανοεί σφαιρικά το εκάστοτε γνωστικό αντικείμενο με τη χρήση πρόσθετου εκπαιδευτικού υλικού και την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και μεθόδων.
  • Να εντοπίζει και να εξελίσσει τις κλίσεις και τις δεξιότητές του.
  • Να ολοκληρώνει τις σχολικές του εργασίες ώστε να έχει ελεύθερο χρόνο για την οικογένεια, τους φίλους και τις εξωσχολικές του δραστηριότητες.
  • Να κοινωνικοποιείται και να καλλιεργεί την προσωπικότητά του μέσα από τη δυναμική της ομάδας.              

  Η συστηματική και επιτυχημένη μελέτη τονώνει την αυτοπεποίθηση κάθε παιδιού και το βοηθά να αποκτήσει υπευθυνότητα ώστε αργότερα να είναι σε θέση να οργανώνει τις υποχρεώσεις αλλά και τη ζωή του! 


  Τμήματα Μελέτης ή Ενισχυτικά Τμήματα;

  Μελέτες απέδειξαν ότι τα παιδιά ζουν μια πιο ποιοτική μαθησιακή διαδικασία μέσα στη τάξη . Αυτό συμβαίνει επειδή η τάξη γίνεται πηγή βιωματικών μαθησιακών εμπειριών. Στο Φροντιστήριό μας θα βρείτε Τμήματα Μελέτης  τα οποία έχουν ως στόχο την προετοιμασία για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας στο σχολείο, αλλά και Ενισχυτικά Τμήματα για τα μαθήματα στα οποία χρειάζεται ενδυνάμωση το παιδί σας, είτε επειδή τον δυσκολεύουν, είτε επειδή θέλει να τελειοποιηθεί σε αυτά.

  Αρκετοί γονείς διχάζονται ως προς το ποια επιλογή θα ήταν ιδανικότερη για το παιδί τους. Είναι γεγονός πως δεν μαθαίνουν όλοι οι μαθητές με τον ίδιο τρόπο. Ο Υπεύθυνος Σπουδών του Αρειμανίου βρίσκεται δίπλα σας για να σας καθοδηγήσει προς την καταλληλότερη επιλογή για το παιδί σας ανάλογα με το μαθησιακό του προφίλ.