Κριτήρια επιλογής φροντιστηρίου


 • Να δίνει σημασία στην προσωπικότητά σου

  Να δίνει σημασία στην προσωπικότητά σουΣτο Αρειμάνιο η κατάταξη σε τμήμα δεν γίνεται με εξετάσεις. Ένας μαθητής δεν κρίνεται για το τι έμαθε χθες αλλά κατατάσσεται σε τμήματα ανάλογα με το ποιες είναι οι προοπτικές και οι δυνατότητές του. Ο γονέας, μας ενημερώνει και μας δίνει το πλήρες προφίλ του παιδιού του και την απόδοσή του βαθμολογικά μέχρι σήμερα. Με βάση αυτό το προφίλ γίνεται η αρχική κατάταξη σε τμήματα. Σε 2 βδομάδες ο σύμβουλος-καθηγητής και ο σύμβουλος του μαθητή έχουν πλήρη εικόνα της προσωπικότητας του μαθητή και βάση αυτής προτείνουμε τη διαμόρφωση των τμημάτων. Σε αυτή βοηθάει και το πρωτοποριακό σύστημα του Αρειμάνιου όλοι οι μαθητές να κάθονται στο πρώτο θρανίο.

 • Να σε εντάξει σε ολιγομελή τμήματα σαν ιδιαίτερο

  Να σε εντάξει σε ολιγομελή τμήματα σαν ιδιαίτεροΜε σκοπό την προσέγγιση κάθε μαθητή χωριστά, ο κάθε ένας άλλωστε είναι διαφορετικό άτομο με τις δικές του ανάγκες, τους δικούς του ρυθμούς και τις δικές του απορίες, δημιουργήσαμε στο Αρειμάνιο αποκλειστικά ολιγομελή τμήματα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον διαμορφωμένο με υποδείξεις ομάδας ψυχολόγων. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει ο φόβος να «χαθεί» ο μαθητής μέσα στην τάξη και ο καθηγητής έχει τη δυνατότητα να προσεγγίσει τον καθένα εξατομικευμένα και να δώσει βάση στις απορίες και τα κενά του, χωρίς να ξεφεύγει από τη ροή του μαθήματος.

 • Να σου παρέχει αμεσότητα με τον καθηγητή

  Όλοι οι μαθητές κάθονται στο πρώτο θρανίο έχοντας πλήρη εικόνα του πίνακα και άμεση επαφή με τον καθηγητή και ο καθηγητής αντίστοιχα πλήρη πρόσβαση στις σημειώσεις και απορίες του μαθητή. Έτσι οποιαδήποτε απορία έχει λυθεί πριν ακόμα εκφραστεί.

 • Να σε κατευθύνει στο επάγγελμα που σου ταιριάζει

  Να σε κατευθύνει στο επάγγελμα που σου ταιριάζειΤο πρώτο βήμα για να πετύχει κανείς ένα στόχο είναι να τον θέσει! Γι’ αυτό και στο Αρειμάνιο, διοργανώνουμε σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού και διαθέτουμε ομάδα καταρτισμένων συμβούλων, οι οποίοι ασχολούνται με τον κάθε μαθητή ξεχωριστά και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του, προκειμένου να του εμφυσήσουν το όραμα. Παράλληλα, έχοντας γνώση των τάσεων της αγοράς εργασίας προτείνουν λύσεις που συνδυάζουν τις ικανότητές του με τις ανάγκες της εποχής, ώστε οι κόποι του να έχουν αντίκρισμα. Η ομάδα των συμβούλων βρίσκεται συνεχώς δίπλα του, για να τον συμβουλέψει μέχρι και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού του. Γιατί έχει μεγάλη σημασία η επιλογή σχολής, αλλά ακόμα μεγαλύτερη οι δρόμοι που οδηγούν σε επαγγελματική καριέρα.

 • Να σε οδηγεί στη μέγιστη απόδοσή σου χωρίς άγχος

  Το άγχος αποτελεί εχθρό της γνώσης. Ακόμη και ο καλύτερος μαθητής μπορεί να κάνει κρίσιμα λάθη λόγω ψυχικής εξάντλησης και αγχωτικών αντιδράσεων. Η καλύτερη αντιμετώπιση αποτελεί η πρόληψη. Γι’ αυτό στο Αρειμάνιο διοργανώνουμε σεμινάρια διαχείρισης άγχους, που καθιστούν τους μαθητές μας ικανούς να αποδώσουν σε εξαιρετικά αγχώδεις καταστάσεις, όπως αυτές των σχολικών και των πανελληνίων εξετάσεων.

 • Να σου εξασφαλίζει την εμπέδωση της ύλης με τη σύγχρονη χρήση της τεχνολογίας

  Να σου εξασφαλίζει την εμπέδωση της ύλης με τη σύγχρονη χρήση της τεχνολογίαςΤα μαθήματα γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο, σε αίθουσες με θρανία, αλλά με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, αφού όλοι οι μαθητές κάθονται στο πρώτο θρανίο δημιουργώντας με τον καθηγητή ένα αλληλένδετο σύνολο. Εξίσου σημαντικό ρόλο όμως στο μάθημα παίζουν και οι νέες τεχνολογίες, αφού οι διαδραστικοί πίνακες και η πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet) είναι αναπόσπαστο κομμάτι.

  Επιπλέον, χρησιμοποιούμε προσομοιώσεις στη φυσική, τη χημεία και τη βιολογία, ενώ οπτικοποιούμε τις πληροφορίες σε όλα τα μαθήματα για να μην είναι η γνώση στείρα και να εμπεδώνει πραγματικά ο μαθητής την ύλη των μαθημάτων. Αυτό πραγματοποιείται με τη χρήση μοντέρνων μαθησιακών εργαλείων που δίνουν τη δυνατότητα βαθύτερης κατανόησης της διδακτέας ύλης (π.χ. ηλεκτρονική τάξη, διαδραστικές ασκήσεις, προβολή ντοκιμαντέρ, διαθεματική προσέγγιση ενοτήτων).

 • Να σου παρέχει προσωπικό σύμβουλο για όλη τη διάρκεια της φοίτησής σου

  Στο Αρειμάνιο, εκτός του συμβούλου-καθηγητή, υπάρχει πάντοτε ένας προσωπικός manager, σύμβουλος των παιδιών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι καθηγητής αλλά ένας νέος –απόφοιτος του φροντιστηρίου και νυν φοιτητής- που έχει επιλεγεί από την κεντρική διοίκηση του φροντιστηρίου. Το γεγονός της νεαρής ηλικίας του, τον βοηθάει να έρχεται σε επαφή και να τον εμπιστεύονται οι μαθητές ευκολότερα. Ο προσωπικός manager είναι ανεξάρτητος από το εκπαιδευτικό και διοικητικό δυναμικό και έχει ως στόχο να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τα προβλήματα των παιδιών, να τους συμβουλέψει, να ενημερώσει τον υπεύθυνο σπουδών και να προτείνει μαζί του λύσεις, ώστε να ενθαρρύνει το μαθητή και να διευκολύνει τη μάθηση. Επιπλέον, δημιουργεί ετήσιο ημερολόγιο δράσεων μαζί με το μαθητή και δημιουργούν στόχους από κοινού.

 • Να σου δίνει εξειδικευμένο πρόγραμμα ανάλογα με τη σχολή που θες να μπεις από την Β’ Λυκείου

 • Να σου δίνει την εγγύηση ενός μεγάλου οργανισμού

  Το Αρειμάνιο δεν είναι ένα απλό φροντιστήριο, αλλά ένας όμιλος, ο οποίος χάρη στο μέγεθός του παρέχει στους μαθητές του μία επιτυχημένη μεθοδολογία, κάτι που επιβεβαιώνουν άλλωστε οι χιλιάδες των αριστούχων του. Οι καθηγητές του είναι οι καλύτεροι με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στο αντικείμενο τους και ειδίκευση στην αντιμετώπιση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Επιπλέον, επιμορφώνονται διαρκώς και εξελίσσονται μέσα από συνέδρια και ημερίδες με ειδικούς της εκπαίδευσης. Στο Αρειμάνιο υπάρχει συνεχής αξιολόγηση των καθηγητών με βάση την επίδοση των μαθητών τους στα διαγωνίσματα, όπως μόνο ένας μεγάλος οργανισμός μπορεί να παρέχει, ενώ οι μαθητές μετράνε τις επιδόσεις τους και συγκρίνονται όχι μόνο με τους συμμαθητές τους στην τάξη, αλλά με τους μαθητές όλου του ομίλου.

  back to top